tisdag, mars 23, 2010

Tänk på vad ett lila kuvert kan göra

Thomas Bodström (S) kräver att Justitieminister Beatrice Ask (M) tar tillbaka sitt uttalande om misstänkta sexköpare eller avgå.

Ask föreslog i ett seminarium i torsdags förra veckan att den misstänkte skulle få ett lila kuvert hemskickat. Tänk på vad ett lila kuvert kan göra!

Enligt Aftonbladet tog Beatrice Ask tillbaka det med det lila kuvertet, däremot stod hon fast vid att människor i omgivningen bör veta om någon är misstänkt för sexköp.

Självklart att en minister ska tänka på vad han eller hon säger även om det kan vara ”retoriskt” som hon förklarade sedan. Men är det inte lite överdrivet att kräva dennes avgång på en gång?

I vilket fall som helst kommer det lila kuvertet att sätta sina spår och jag kommer att varna min vän Marcelo på en gång, han gillar nämligen färgen lila.

Länkar om ämnet

http://sydsvenskan.se/sverige/article640320/Bodstrom-kraver-Asks-avgang.html
http://www.dn.se/nyheter/politik/bodstrom-kraver-asks-avgang-1.1065750
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/bodstrom-kraver-asks-avgang_4463421.svd
http://www.aftonbladet.se/nyheter/analys/lenamellin/article6824209.ab
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6823595.ab
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/reinfeldt-avvisar-avgangskrav_4466921.svd

Ask ångrar sig
http://www.dn.se/nyheter/valet2010/ask-gor-en-pudel-om-sexkopare-1.1066791
http://sydsvenskan.se/sverige/article640764/Ask-gor-en-pudel-om-sexkop.html

3 kommentarer:

Markus "LAKE" Berglund sa...

Nej, det är inte orimligt att kräva Asks avgång.

Om du, som jobbar "som utvecklare inom IT-branschen" skulle kasta ur dig en ofärdig tanke som ignorerar av av våra viktigaste juridiska principer i ett modernt rättssamhälle, oskuldspresumtionen, så skulle du nog bli förlåten. Men när en justitieminister gör det?!

Jag är uppriktigt orolig att ha en justitieminister som har så dålig koll och inte kan skilja på dömda och icke dömda. Är inte du?

Att hon dessutom kör över Lagrådets starka kritik, och kommer tvinga omyndiga barn att genomföra drogtester mot föräldrarnas vilja, får mig att vilja byta regering, trots att jag är Centerpartist...

Edith Escobar sa...

Jag vet inte vad problemet är med att jag jobbar "som utvecklare" som du säger, men sådant diskuterar jag inte.

Däremot vill jag kommentera att om jag hade bytt parti varje gång någon sa något opassande hade jag gjort det flera gånger. Angående omyndiga barn som ska genomföra drogtester, ja, det verkar som om visa inte har några problem med att testa droger även om de inte är "myndiga".

Tveksam om jag skulle bli förlåten, med det är ett ämne till ett annat forum

Markus "LAKE" Berglund sa...

Nej Edith, det är inget fel med att du "jobbar som utvecklare", men det är ingen som förväntar sig att du ska ha de juridiska principerna för ett modernt rättssamhälle i ryggraden, det förväntar jag mig däremot av en justitieminister.

Jag jobbar själv inom IT, typ, så det är inget nedvärderande på något sätt, utan bara mitt sätt att visa att vi har olika förväntningar på olika personer.

Vad du menar med att drogtesta "myndiga" förstår jag inte riktigt, men du kanske inte vill vara så tydlig på den punkten? ;-)