måndag, mars 01, 2010

Politisk kidnappning eller ansvarsfull politik i Lund?

Jan Samuelsson skriver en artikel i sydsvenskan om hur det har gått med ekonomin i Lund. Enligt Samuelsson gick Lunds ekonomi som en jojo mellan plus och minus.
I samma artikel kan man även läsa att oppositioner anser att det den borgerliga majoriteten gör är ”politisk kidnappning” eftersom nu genomförs förslag som Socialdemokraterna lagt tidigare.

Är detta politisk kidnappning som Samuelsson skriver eller ansvarsfull politik?
Det var ett annat läge när det var nödvändigt att spara. Den borgerliga majoriteten tog ett ansvarsbeslut genom att spara, nu när krisen ännu inte är över, men när man kan se en förbättring är det dags att genomföra olika åtgärder.

När det var kris ingen ville spara, de var de borgerliga snåla, nu lägger man en tilläggsbudget och ska genomföras olika åtgärder och detta kallas för politisk kidnappning och några anser till och med att Lund borde spara.
Samuelsson skriver att för ett år sedan inte var roligt att vara politiker, jag tror inte att någon väljer politik för att det är roligt, eller?

I alla fall, enligt mig skulle jag kalla detta ansvarsfull politik, men visst det är alltid enklare att fylla rubriker med kritik och det låter mycket mer spännande med ”Politisk kidnappning”

Läs hela artikeln här

Ny politisk kidnappning

Inga kommentarer: