torsdag, mars 04, 2010

Hårda tider för Lund

För ett par dagar sedan kom nyheten om att Astra Zeneca lägger ner verksamheten i Lund. Ett hårt slag mot Lund som annars har klarat sig ganska bra under den globala finanskrisen.

Kommuner ställer krav på Astra Zeneca (läs artikeln här) och i en annan artikel kommenterar en anställd om hur jobbigt det är att inte veta något.

Kemiprofessor Olov Sterner tror däremot på positiva effekter.

” Sterner tror att många av de anställda på Astra Zeneca i Lund om fem, tio år kommer att se nedläggningen som någonting positivt.
– Jag är övertygad om att många tar chansen att få en nystart och går vidare med egna idéer, säger Olov Sterner, som är professor i organisk kemi och prefekt på Kemicentrum.” (läs artikeln här)
Efter beskedet att Astra Zeneca lämnar Lund krävs gemensamma ansträngningar från regeringen, Region Skåne, näringslivet och universitetet för att stärka läkemedelsindustrin i Öresundsregionen, skriver Mats Persson (FP), regionråd, och Marie Wahlgren (FP), professor i läkemedelsteknologi och ledamot i regionfullmäktige. (Läs hela här)

Som sagt det är hårda tider för Lund, men jag är helt övertygad om att vi kommer att överleva det här och förstärka Lund. Det är ingen stor jordbävning som den i Chile där nästan ett helt land rasade ner, men så som i Chile kommer vi att visa att vi i Lund kan, med den rätta politiken och de rätta insatser, så klart.

Flera artiklar:
http://www.skanskan.se/article/20100303/EKONOMI/100309853/1012/lund/*/smabolag-oberorda-av-astras-nedlaggning
http://www.dn.se/ekonomi/astra-zeneca-storvarslar-1.1054862

Mina tidigare inlägg om ämnet
http://reageramera.blogspot.com/2010/03/astra-zeneca-i-lund-hade-vi-kunnat-gora.html

Inga kommentarer: