torsdag, februari 25, 2010

Reepalu, judar och kommunalpolitikers ryggmärg

Ilmar Reepalu borde lämna sin post anser Fredrick Federley (C) (läs hela artikel här). ”Olyckligt” av Reepalu anser Sahlin (S) (läs hela artikel här) och Reepalu själv svarar i en replik i SVD ”Det hela börjar likna en kampanj mot mig personligen” (läs hela här)
Jag kan hålla med Fredrick Federley om att Reepalu borde lämna sin post. All kritik mot honom borde Reepalu ta på största allvar och Sahlin, ja, i stället för att försvara honom med att hon vet att han är en ”god person” borde säga till honom att han ska be om ursäkt för sina uttalanden istället för att försvara ett oförsvar beteende hos en politiker.

I en artikel i DN skriver Henrik Berggren

” I detta läge borde det vara en ryggmärgsreflex hos varje kommunalpolitiker att angripa problemet med full kraft. Ett samhälle som inte förmår ta itu med antisemitism kommer sannolikt inte att klara av andra former av rasism och intolerans.” (läs hela här)

Jag hoppas verkligen att varje kommunpolitiker har det i ryggmärgen, att angripa problemet med full kraft och med detta menar jag problem när det gäller rasism, diskriminering, utanförskap och att inte bara dyka upp och uttala sig bara när en stor debatt fyller medierna.

Inga kommentarer: