fredag, februari 19, 2010

Mats Helmfrid (M) får skarp kritik enligt Sydsvenska

"Kommunstyrelsen – i synnerhet Mats Helmfrid – får skarp kritik i revisionsrapporten om kulturhuvudstadssatsningen" skriver Katarina Ström Melvinger i dagens Sydsvenska. Läs hela HÄR

Skånskan skriver däremot
Projektet byggde till stor del på anlitade konsulter för särskilda tjänster, förklarar Hans Martin Hansen, som höll i Kulturhuvudstadsansökningen från vintern 2009, sedan kultur- och fritidschef Stefan Sköld lämnade sitt uppdrag för ett nytt jobb i Norge.


Han kritiseras inte direkt i rapporten, men hans ledarskap och planering gav upphov till de problem som kommunrevisionen nu slagit ner på.


Inte minst den obefintliga ekonomiska styrningen som inte kom på fötter förrän projektet sattes under kommunstyrelsens förmyndarskap med Mats Helmfrid (M) i spetsen." Läs hela artikel Här

Det är inte första gången Sydsvenskan vinklar på sanningen. Ska man informera allmänheten ska man inte klippa och klistra delar från en rapport om det inte är så att man vill bara vissa det som passar ens politiska preferenser.

1 kommentar:

Ronny sa...

Citat från rapporten "Det är först under andra halvåret 2008 som ekonomistyrningen började fungera för att under 2009 utvecklas till nära nog ett skolexempel på fungerande ekonomistyrning"