onsdag, februari 10, 2010

Alla dessa mätningar!

Återigen talar ”experter” om hur det ligger till inför valet 2010.


Mätningar, experter, professorer, journalister, komiker och till och med en kristallkula.

I DN (2010-02-10) kan man läsa ” Leif Lewn, professor i statskunskap vid Uppsala universitet, menar att eventuella skillnader beror på att människor inte har så fasta åsikter under mandatperioderna”
I samma artikel tror Statsvetaren Stig-Björn Ljunggren att de kraftiga svängningarna beror på alternativen som står till buds.

Jag undrar bara hur många förstår vad ”experterna” säger och hur viktig det är för allmänheten vad alla professorer tycker inför valet när det är den enskilde medborgaren som ska lägga sin röst på den politiken som representerar honom/henne bäst.
Medierna borde informera och ge oss underlag för att kunna bestämma själva. Man borde kunna ha tidlig information (och på lätt svenska) om vilka alternativ vi har att välja, men nej, nu verkar det vara trendigt att låta ”experter” säga sitt, presentera olika mätningar, som dessutom har olika resultat från dag till dag, och på det sättet förvirra människor.
Å andra sidan så är jag inte så säker på att den stora allmänheten är så intresserad av vad som tidningar skriver om valet varje dag.

DNs artikeln kan läsas här:

Historisk vändning krävs för borgerlig valseger

Inga kommentarer: