fredag, april 30, 2010

Modigt av Belgien att säga nej till burka

Belgiska parlamentets underhus har röstat för att förbjuda heltäckande slöja på allmän plats. Därmed är Belgien på väg att bli det första landet i Europa som förbjuder ansiktstäckande klädsel, skriver DN

Förbudet omfattar hela landet och gäller alla klädesplagg som gör att personer inte kan idetifieras. Detta gäller på gator och torg, i parker, på idrottsplatser och offentliga byggnadet.


Lagförslaget skickas nu till överhuset inom två veckor och eftersom det inte väntas bli stoppat där, träder lagen i kraft i juni eller juli.

Modigt av Belgien att ta ett sådant beslut och jag hoppas att de får stöd och andra länder följer deras exempel. Religionsfrihet för all del, men respekt för de olika länders kultur och lagar skall följas och respekteras.

Läs mer här:
http://www.svd.se/nyheter/utrikes/belgien-rostar-om-nikabforbud_4601109.svd
http://www.expressen.se/Nyheter/1.1970479/belgiskt-nej-till-burka

2 kommentarer:

Anonym sa...

Exakt, förbudet visar att man just "INTE" har respekt! Man vill som vanligt trycka ner de "NYA" "kommunisterna". 11 september var dagen då den nya kommunisten skapades, i brist på andra fiender för väst att skylla ifrån sig på sitt gamla kolonial arv!

mvh/ Daniel

Anonym sa...

Råd om damkläder: bär aldrig någonting som skrämmer katten.
P. J. O´Rourke
Under alla dessa kläder är jag spritt språngande naken.
Lillian Hellman (1905-1984)
Kvinnorna gillar modet, för de vet att förpackningen då och då måste bytas för att innehållet fortfarande ska vara intressant.
Noël Coward (1899-1973)
Frihet föder laglöshet, laglöshet leder till förtryck, och förtrycker för tillbaka till friheten. Honoré de Balzac (1799-1850)
http://www.toonpool.com/cartoons/Gift_73793
Burka
by willemrasingart
http://www.toonpool.com/cartoons/Burka_69372