tisdag, april 20, 2010

Varför tror vissa att höjd skatt är lösningen på allt?

Läser i tidningar om att socialdemokraterna i Lund har bestämt sig för att höja kommunalskatten om de vinner valet.
Varför tror dem att med höjd skatt skapar man en bättre kommunal välfärd i Lund? Ska det inte vara jobbet som man bör satsa på?

Om de höjer skatten med 40 öre som de vill ger det kommunen ett tillskott på 80 miljoner kronor och enligt dem blir det en höjning av 58 kronor i månaden med en månadslön på 20 000 kronor.

Visst 58 kronor är inte mycket, me skattehöjningar är inte lösningen heller.

Alltså vinner S valet gäller det bara att öppna plånboken och betala och hoppas att med dessa 58 kr i månaden kan lösas alla problem.

Som sagt vissa tror att höjda skatter är lösningen på allt!

Läs om detta här:

http://www.skanskan.se/article/20100420/LUND/704209956/1012/lund/*/s-vill-hoja-skatten-i-lund
http://www.sydsvenskan.se/lund/article762578/S-hojer-skatten-med-40-ore.html

1 kommentar:

Mikael sa...

Hej!

Höjd skatt eller sänkt skatt!

Allt beror ju på hur en kommun använder sina skattepengar.

Jag kan delvis förstå Socialdemokraterna. Detta därför att de har sätt och förstått att vi har en skenande akademikerarbetslöshet, och de har sätt att den inte kommer att avta under överskådlig framtid. Speciellt akut är det med de nyutexaminerade och relativt nyutexaminerade inom de teoretiska samhällsvetenskapliga programmen av hög och mycket hög kvalitet där arbetslösheten idag ligger på en bra bit över 50%. Jag talar om de med examen inom statsvetenskap, freds- och konfliktvetenskap, Internationella relationer, Mänskliga rättigheter, Sociologer, medie- och kommunikationsvetenskap osv. Jag kan göra listan hur lång som helst.

Detta har socialdemokraterna förstått och de behöver därför höja skatten för att få in pengar för att kunna driva socialtjänsten i tex i det här fallet Lund. Detta därför att de som utexamineras inte har lyckats få jobb, trots att många har sökt flera 10.000 tals jobb. Många har gjort precis så som regeringen säger och de har inte vunnit något på det. De har däremot förlorat allt.

Därför kommer Lund att behöva alla skatter de kan få in för att omfördela så att de som utexamineras och som arbetsmarknaden och arbetsgivarna bedömer vara "OANSTÄLLBARA" akademiker förtjänar att ha en rimlig levnadsnivå.

Dvs, det är en MÄNSKLIG RÄTTIGHET att inte behövas utsättas för eller ha kontakt med Arbetsförmedlingen. Dvs, det är en mänsklig rättighet att inte behöva utsättas för något som man inte tror på, dvs Arbetsförmedlingen.

Mvh

Mikael