tisdag, april 20, 2010

SD och bråk i skolorna i Lund

Återigen bråk på en skola när SD-representanter vistas där. Denna gång blev Katedralskolan i Lund.
Enligt Sydsvenskan har skolans rektor talat om yttrandefrihet men majoriteten av eleverna vill inte ha SD på skolan.
Undrar hur glada sverigedemokraterna blir varje gång det blir bråk och de hamnar i tidningar.

Vi lever i ett demokratiskt land och SD har lika rätt som alla andra som parti. Om man hade låtit dem föra sitt budskap hade dem hamnat i tidningarna som det rasistiska partiet de egentligen är och inte som offer för dem som inte respekterar den demokratin som finns i det här landet.

Har skolledningen gett tillstånd så borde de också se till att lära eleverna grunder i demokrati. Å andra sidan så borde även vänster gå en kurs i demokrati och inte starta bråk varje gång SD besöker en skola.

Läs mer om detta här och här 

8 kommentarer:

Anonym sa...

Skolan är INTE allmän plats; vem som helst får inte stövla in och parti-lobba. En majoritet av eleverna ville inte ha SD där, DET är demokrati!

Edith Escobar sa...

Du har helt rätt, men om skolledningen har gett tillstånd då gäller det att respektera det beslutet. och missförstå mig inte, jag håller inte med främlingsfientliga partier, däremot är jag emot odemokratiska beteende. Har partierna tillstånd att komma till skolorna ska de få göra det och alla inte bara visa.

Alla lika sa...

Sverigedemokraterna själv förespråkar ju inga demokratiska metoder och dom har ingen värdegrund som normala människor har! Jag tycker att det är rätt av eleverna att sätta ner foten för högerextrema grupper!Vi måste gemensamt kämpa mot dessa krafter så att historian i Europa inte upprepar sig!

Katte elev sa...

vem bryr sig om skolledningen, Katte är mycket mer vår skola än deras, det är vi som är deras arbetsgivare, inte tvärtom! Fucka skolledningen! Om vi inte ville ha rasister på vår skola så bör de respektera eleverna.

när frågade skolledning oss om vi ville ha f.d. nazistiskt parti i vår skola? fuck that...

orolig mamma sa...

Det stämmer inte att en majoritet av eleverna inte ville ha SD där.Min son går i denna skola och enligt honom vill de flesta ha in alla partier även SD. Tyvärr är det ung vänster som går ut med hot och skrämmer upp många elever för att våga säga detta öppet. Skrämmande att hot och våld präglar våra skolor idag. Demokratin sätt ur spel.

hemligepetter sa...

Vad är mest demokratiskt; att eleverna bestämmer vilka partier som ska komma till deras skola, eller att rektorn gör det?

hemligepetter sa...

Vad är mest demokratiskt; att eleverna bestämmer vilka partier som ska komma till deras skola, eller att rektorn gör det?

Anonym sa...

En majoritet vill tydligen inte ha vänsterpartiet heller.
Vore det rätt att även slänga ut dom med då?
Och Kristdemokraterna, etc...

Ska bara majoritetspartier få ha en åsikt?

Nej ni, det är inte demokrati.

Demokrati är att ALLA få säga vad dom tycker.
Förstår ni inte det så är NI problemet.