tisdag, april 20, 2010

Rör inte ROT-avdraget!

Läser en artikel i DN där Martin Timell och hans TV-kolleger skriver om folkets möjlighet att förverkiga sina drömmar.


Genom skattereduktionen med upp till 50.000 kr. per år och person har redan nu, inte bara dem med höga inkomsten, kunnat göra nödvändiga renoveringar. Renoveringar som kanske inte hade kunnat genomföras utan ROT-avdraget.

Enligt artikeln: ” En majoritet av byggföretagarna skriver under på att rot-avdraget minskar konkurrensen från svartarbete. När färre personer lockas att betala hantverkaren svart är det också lättare att ställa krav på det arbete som utförs. Efter ett dåligt utfört svartarbete är det svårt för husägaren att ställa krav. Men med kvitton och kontrakt på bordet blir diskussionen lättare och fel och brister kan klaras ut.”

”Rot-avdraget är nödvändigt för att fortsätta den positiva utvecklingen vi ser i hemmafixarbranschen. Därför måste rot vara kvar.” skriver MartinTimell (programledare ”Äntligen Hemma” och ”Fuskbyggarna” TV 4) Matte Carlsson (”Bygglov” TV 4) Anders Öfvergård (”ArgaSnickaren” Kanal 5) och Jonnie Krigström (”Room Service” Kanal 5)

ROT-avdraget har gett vanliga människor möjlighet att kunna fixa sina hem, dessutom har gett små företagare möjlighet till flera uppdrag, det är inte bara de ”rika” som gynnas med detta, det är vi vanliga arbetare som har haft nytta av det.

Röstar man på de rödgröna röstar man på svartbygge, dåligt fixade toaletter och man tar bort möjligheterna till vanliga medborgare att kunna förverkliga sina drömmar.

Läs artikeln DN Debatt

Inga kommentarer: