måndag, februari 21, 2011

Sverige ska bli bäst på IT

”Sverige ska bli världens mest framgångsrika digitala samhälle. Men regeringen har i dag inga planer på att skjuta till extra pengar – utan vill bidra genom att bjuda in till samtal om internet. Det säger it-minister Anna-Karin Hatt i en intervju med DN.se. ” läs artikeln här


Samtidigt startar DN en serie om Internet. Om hur det använts, om dess potential. Om hur man googlar, hur man krypterar en e-post. Osv.

Att inte ha tillgång till en dator och att inte kunna använda det grundläggandet med Internet är enligt mig en sort analfabetism. Jag skrev om detta för ett år sedan läs här och här

Samtidigt finns det stort okunskap bland dem som äger en dator och har tillgång till Internet. Människor som blir lurade när de handlar via nätet eller de som får en faktura när de gör tester på Facebook.

84 procent av svenskar över 16 år använder Internet någon gång enligt DN. Jag undrar hur många av de vet verkligen hur allt fungerar och vem som har ansvar för att inte bara ge svenskarna tillgång till den digitala världen utan ge dem information om hur det verkligen fungerar.

Flera länkar om detta här
Vad är Internet
Så fungerar Internet
Vilka styr Internet
Vadå Internet

Inga kommentarer: