tisdag, februari 22, 2011

Jobbcoacher + Arbetsförmedlingen = Fiasko!

En granskning av TV4 nyheterna visar att inte ens två av tio får ett riktigt jobb efter att ha fått hjälp av en jobbcoach.


Redan år 2009 skrevs om detta efter att en granskning visade att ett antal jobbcoacher som anlitades av Arbetsförmedlingen använde sig av tvivelaktiga metoder.

Regeringen har avsatt 3 miljarder kronor till satsningen. Hittills har 1,2 miljarder betalats ut.

Regeringens idé med jobbcoacher hade varit bra OM man hade haft färre, men riktiga jobbcoacher. Idag kan vem som helst start en firma, kalla sig coach och börja tjäna pengar på alla medborgarnas bekostnad.

Syftet med jobbcoachning var att korttidsarbetslösa skulle få hjälp och stöd att hitta nya jobb. Tanken var att ha coacher med bra kontakter och stor lokalkännedom som kunden hjälpa arbetssökande att få ett jobb som ledde till egen försörjning.

Det verkar som om det inte finns någon granskning eller kvalitetssäkring från AFs sida när det gäller de coacher de anlitar.

Allt handlar kanske om att göra sig av med den stackars arbetssökande och i sin tur tjäna pengar på dessa desperata människor.

Det finns redan etablerade bemanningsföretag med stor erfarenhet. Hade det inte varit bättre att satsa på dem istället och lägga ner helt och håller Arbetsförmedlingen?

Artiklar om detta nedan


http://www.svd.se/nyheter/inrikes/fiasko-for-jobbcoacher_5959491.svd

Inga kommentarer: