måndag, juni 14, 2010

Politiker i Lund granskas

I helgen kunde man läsa om lundapolitiker som har skulder. Idag läser man om politiker som uteblir från Kommunfullmäktige.
Jag skulle gärna vilja veta vad syftet med detta är. Även om jag tycker att om man tar på sig olika politiska uppdrag då ska man räkna med att man ska lägga tid på det, borde medierna även ta hänsyn till att fritidpolitiker har även (tro mig) sina vanliga arbeten och familj.

Vi pratar inte om superhjältar (även om några kan tror själva att de är), utan om medborgare som ägna en stor del av sin fritid åt att engagera sig i samhällsfrågor.

Medan några är hemma och planerar vad de ska ha till middagen sitter andra och går igenom buntar med papper, handlingar som måste gås igenom innan varje möte och sedan sitta i något sammanträde i timmar för att kunna ta rätt beslut.

Det hade varit ännu intressantare om medierna visade även frånvaron från hemmet som många politiker har. Att man även kunde skriva att många planerar sin fritid efter den politiska agendan och inte tvärtom. Men detta kanske säljer mindre, eller?

Läs mer här

Inga kommentarer: