tisdag, juni 22, 2010

Mode och politik i Lund

”Inför valet uppmanar Moderaterna alla sina medlemmar att klä sig ”vardagligt”. I kommunfullmäktige i Lund har man ingen klädkod. Men det gäller att inte störa ordningen” kan man läsa i dagens Sydsvenska


Moderater på riksplanet har skrivit en utseendeguide åt sina medlemmar inför valet. Alla moderater uppmanas klä sig ”vardagligt”. De ska inte bära slips eller pärlhalsband och helst inte heller dräkt eller kostym.

Men i Lunds kommunfullmäktige råder ingen klädkod.

Ärligt talat så tror jag inte att folk bryr sig så mycket om hur politiker klär sig om de inte har något vettigt att säga. Det handlar inte bara om att byta kostym mot jeans för att locka väljare som har en annan politisk inställning än Moderaterna. Jag skulle aldrig rösta på vänstern även om alla bytte sina palestinasjalar mot Armanikostymer. Sådant är löjligt och pinsamt.

Sedan är det än annan sak att det kan vara störigt hur dåligt några klär sig. Att ha kostym på sig innebär det inte att någon ser fin ut. Hellre en fin skjorta än en kostym från 80-talet.

För övrigt så tycker jag att i Lund är folk inte så modeintresserade som de i Stockholm, Helsingbor eller andra stora städer där flera hänger med i modeutvecklingen och har verkligen kol. Lund är lite mer den akademiska staden dän man kan se tråkigt kläda professorer, läkare och studenter. Lund är ingen modestad, men vi har bra politiker oavsett kostym.

Inga kommentarer: