onsdag, juni 09, 2010

Barn till lesbiska mår bra

En amerikansk undersökning som pågått i nästan 25 år visar att barn till lesbiska par mår bra. De är välanpassade till samhället och har till och med färre beteendemässiga problem än barn till heterosexuella.


Bra med sådana studier som visar att ett samkönade par är lika lämpligt som ett heterosexuellt par att skaffa barn, men att barn till lesbiska par ska må bättre än barn till heterosexuella par låter lite överdrivet.

Skillnaden är att vi planerar länge, att våra barn inte kommer av en slump eller för att man glömde skydda sig just den natten. Vi tänker mycket innan. Vi ser till att ha ett fixat liv med en ordentlig ekonomi, ett tryggt hem. Dessutom funderar man länge och ofta på hur ett sådant beslut kommer att påverka det nya livet.

Våra barn kommer till världen på grund av kärlek och till en kärleksfull familj.

Med detta menar jag inte att heterosexuella föräldrar inte tänker på det, men med tanke på hur man gör barn så är risken att heterosexuella skaffar barn några gånger utan att tänka på konsekvenserna. Inte alla, men några och det är det som är skillnaden.

Dessutom som lesbisk måste man vara beredd, i alla fall i Sverige, att prata t.o.m, med en kurator innan inseminationen sker, alltså jag ska visa att jag är lämplig och mår bra medan heterosexuella kan bli gravida t.o.m. på krogen.

I vilket fall som helst, att vara förälder är inte lätt, det finns inga skolor för det och detta gäller både homo som heterosexuella.

Läs mer här:
http://www.dn.se/nyheter/varlden/barn-till-lesbiska-mar-battre-1.1117899
http://www.expressen.se/Nyheter/1.1590635/trygga-barn-hos-lesbiska-foraldrar
http://www.aftonbladet.se/wendela/barn/article7261860.ab

Inga kommentarer: