torsdag, januari 28, 2010

Invandrare är synonym med problem

Idag kunde man läsa i Expressen en debattartikel om en intervju i Skånska Dagbladet med kommunalrådet Ilmar Reepalu (läs intervjun här).

"ILMAR REEPALU LÅTSAS vara ovetande om att en stor del av hoten och trakasserierna mot Malmös judar härrör från den muslimska gruppen", skriver Paulina Neuding i Expressen


Det med Reepalus kommentarer har blivit en stor grej, men det som är mest intressant för mig är hur religiösa konflikter har även flyttas med några individer hit. Om judar har flytt, om muslimer har flytt är inte då meningen att leva i fred i ett land som öppnade dörrarna för dem?
Har man flyttat hit för att söka skydd och asyl eller för att sprida konflikten i ett annat samhälle?
Vi är många invandrare som har flyttat till Sverige på grund av olika anledningar och jag tror att vi är många som är trötta på alla skriverier om dessa grupper som inte bara har förstört sina länder utan som håller på att sprida sina religiösa konflikter i ett fritt land.

Oftast pratas om invandrare som en stor homogen grupp. Man har en invandrarpolitik, man har invandrarproblem, det finns åtgärder för invandrare, det sägs att invandrare är ett stort problem i samhället, att invandrare inte har några jobb, att invandrare inte kan svenska, osv. Men den konflikten i Malmö mellan olika invandrargrupper visar klart och tydligt att vi är olika. Det är dessa minoriteter som inte kunde leva i fred i sina länder som fortsätter att förstöra här för sig själva och för oss andra.

Någon borde sätta stopp för detta, men vem skulle våga om detta innebär hotbrev, bomber eller ännu mer förstörelse?

Här är länken Expressens artikel Reepalu hycklar om judehatarna

Mer om ämnet här
Onda krafter drabbar även moskén

Inga kommentarer: