måndag, januari 25, 2010

Första valduellen: Salin vs Reinfeldt

Vem vann duellen? Salin eller Reinfeldt?
För mig handlar det inte om vem som vann den här duellen eller framtida dueller, utan att det är väljarna som kommer att vinna om vi väljer rätt. Tyvärr har det varit så att vi hamnade mitt i ett finnanskris vilket har påverkat jobben och Sveriges ekonomi, men enligt Salin är detta en dålig ursäkt.
Skatter, arbete, välfärd är de viktiga frågor som kommer att avgöra valet 2010 och det handlar om att förklara klart och tydligt och prata väljarnas språk, inte politikernas språk, när man talar för väljarna om det som Alliansen har uppnått hittills och den stabiliteten som landet har fått under dessa år.
Det skall vara ordning och reda som Statsminister sade i debatten och det är med ordning och reda som man kan ha ett välfungerade system där man inte behöver höja skatter för att skapa flera jobb eller minska sjukskrivningar.

Vill man verkligen gå tillbaka till ett system som man röstade bort för fyra år sedan för det inte fungerade? Eller vill man rösta på en stabil och välfungerande politik som har klarat även en pågående finnanskris?

Jag vet vad jag väljer, vet du?


Arbetslinjen eller bidragslinjen
Återgang till gammal sjukforsakring?

Tuff ton i forsta duellen

Pensioner och sjukforsakring ledde till debatt

Inga kommentarer: