onsdag, september 15, 2010

SD – framgång tack vare ett fegt samhälle

I flera tidningar läser man idag om Björklunds reaktion i TV4s utfrågning (14/9). Björklund, med all rätt, blev upprörd eftersom han ansåg sig anklagad för att spela främlingsfientliga i händerna. Men det som borde vara det väsentliga är det han sa ” Man måste kunna diskutera utan att anklagas för främlingsfientlighet”


Sverigedemokraterna är på väg till riksdagen och nu, utan att vara pessimistisk, tror jag inte att det finns något sätt att stoppa dem och det här är resultatet av ett fegt samhälle som inte vågar diskutera om vissa ämnen på grund av rädsla, på grund av att så många i det här landet är så konflikträdda.

Man vågar tycka om vad som händer i andra länder, man vågar kritisera vad som helst som händer utanför rikets gränser, men att våga säga det som händer där man bor är något som den ”vanlige” svensken inte vågar göra.

Sverigedemokraterna är bara företrädare för rädda, frustrerade och okunniga individer. De är resultatet av många års tystnad, inte bara hos politiker utan hos varje svensk medborgare.

Ett stort problem och en stor orsak till det främlingsfientliga är muslimer. Visa muslimer har varit så respektlösa att de har försökt tvinga på hela samhället deras lagar och kulturella traditioner. De har hållit på i så många och i så många år ingen, absolut ingen politisk företrädare, har vågat diskutera detta på riktigt att det har bidraget till det här läget som vi befinner oss i idag.

Sverigedemokraterna är inte bättre än extrema muslimer, eller den extrema vänstern. Alla dem har något gemensamt, det är bara frustrerade individer som inte respekterar demokratin och som dömer alla, absolut alla som inte är som de själva är. Och bland dem finns vi alla andra, invandrare, svenskar, nya svenskar, alla vanliga medborgare som har sett spektaklet i många år utan att säga ett enda ord.

Som Björklund har sagt ”Man ska kunna diskutera utan att anklagas för främlingsfientlighet”.

Det är inte fel att kunna säga att jag vill se en människas ansikte när jag ska till läkaren, när jag tar bussen, när jag är i affären, när jag skickar mitt barn till skolan.

Det är inte fel att kräva av en invandrare lika mycket som man kräver av en svensk.

Det är inte fel att säga att somliga grupper förstör och om de råkar vara invandrare som vill tvinga på alla andra sina egna lagar, då ska man våga säga att man inte håller med.

Det är inte fel att säga NEJ när någon vill stanna i Sverige med lögner eller utvisa dem som begår brott.

Det är oacceptabelt att blunda och inte vilja lägga sig i det som händer i Rosengård i Malmö och låta bara poliser tappa kontrollen och kalla invandrare för apor.

Det är inte fel att säga som det är. Det finns visa individer som har kommit från andra länder och som har förstört på samma sätt som SD förstör nu.

Det är inte fel att säga att det finns lagar och regler som gäller alla.

Man kan inte skicka svenska soldater till andra länder, ge bistånd till varenda hörna i världen och blunda för det som händer här. Ett tyst krig mellan människor som befolkar Sverige.

Nej, jag gillar inte extrema muslimer, extrema vänsterpartister eller Sverigedemokraterna. Jag gillar inte dem som vill imponera sina regler och idéer på mig. Jag gillar inte dem som vill upplåna mig som individ, som lägger mig i samma fack som många andra.

Jag gillar inte svenskar som kan umgås med mig men som pratar så tyst eller uttrycker sig inte alls när jag är i närheten och man vill diskutera integration.

Jag gillar inte fega människor för de är farligare än Sverigedemokraterna.

Är man rädd för att uttrycka sig när det gäller integration då har vi ett större problem än att Sverigedemokraterna tar sig in i riksdagen, eftersom det är just rädsla och frustration som gör att människan tappar kontrollen och börjar se fienden i alla dem som inte liknar sig själv.

Vi har rasister i Sverige, vi har religiösa extremister, vi har brottslighet inom vissa grupper, men vi har framför allt konflikrädda människor och så länge man inte vågar säga hur det är kommer vi inte kunna lösa ett problem som är större än Sverigedemokraterna i riksdagen.

Läs om ämnet här, här, här, här, här, här
#Sverigedemokraterna, #Alliansen, #moderaterna, #val2010

6 kommentarer:

Elisabeth J sa...

Du ägnar dig åt kollektiv skuldbeläggning av muslimer. Vem, är du att anklaga sverigedemokrater och andra för "frusterade individer". Du är inte ett dugg bättre själv.

Uppriktigt sagt föredrar jag sverigedemokraternas uppriktiga rasistiska smörja framför din och andra smygrasisters intolerans.

Edith Escobar sa...

Det är precis det du gör Elizabeth som är problemet. Vill du diskutera gör gärna det, men reagerar du på det sätte så föreslår jag att du lugnar ner dig och för en dialog, för jag antar att du kan diskutera och argumentera utan våld, eller?

Och jag ägnar mig inte åt något mer än att uttrycka vad jag tycker

Elisabeth J sa...

Vadå reagerar "på det sättet". Vadå lugna ner mig?

Har jag inte ens rätt att bli upprörd över ditt FEGA kollektiva skuldbeläggande av muslimer?

Jag känner en hel del muslimer. Men jag har aldrig träffat någon som vill tvinga på mig vare sin kultur eller religion.

Anonym sa...

Så, om det är så viktigt att se läraren i ansiktet, varför tillåter vi distansundervisning? Den är omfattande i sverige, och då vore det faktiskt ett reellt problem! Om nu det argumentet var sant.

Om undervisning handlar om kommunikation, varför kan då inte skolan kommunicera problemet med eleven och komma fram till en lösning.

Samt att när man vid anställning motiverar varför burka inte är ok.
Om det är religiösa symboler man vill åt, så förbjud korsen med.

Samt, problemet ÄR inte så stort att det behöver en separat lagstiftning. Och om det skulle innebär förbud mot huvudduk, är det även förbud mot folkdräkter? Vissa svenska folkdräkter har huvudduk.

Samt hur stort är problemet, egentligen? Varför dra upp det när det gör att viktigare frågor drunknar i bruset av att det kanske berör 10-100 kvinnor i sverige. Och att det praktiskt har gjort en kvinna dragit upp det i DO?

Det ÄR fegt av Björklund att dra alla muslimer och araber över en kam på det viset. Det tycker även vissa liberala bloggare och riksdagskandidater.

Edith Escobar sa...

När vi möter andra människor i direktkontakt då vi vill se deras ansikte. Det är inte samma sak som det du säger om distansundervisning. Håller med om att kommunikation är viktig och att skolan, elever och ÄVEN föräldrar måste komma fram till en lösning, men man kan inte komma fram till en lösning om man inte kan prata öppet om problemet.

Det handlar egentligen inte om burka eller icke burka, eller mössa. Det handlar om att respektera de gemensamma geler som finns, det måste finnas ordning och reda i ett samhälle, det måste finnas gemensamma koder för gemensamma sammanhang. Om jag gillar att gå naken hemma då kan jag inte tvinga mina grannar eller mina arbetskamrater att se mig naken bara för att jag vill ha friheten till det. Jag kan inte ändra reglerna hos en arbetsgivare bara för att det ska passa mig.

Jag tror att förutom Sverigedemokraterna finns det inte många andra som drar alla muslimer och araber över en kam. Det är inte alla muslimer som ställer till, det är några grupper, några få som förstör för dig, mig och hela samhälle.

Varje gång någon vågar prata om ämnet blir stämplad som rasist. Jag är inte rasist, men jag har blivit kallad för det. Jag bryr mig inte om vilken religion andra utövar och vill inte heller tvinga på andra min egen, men det jag vill är att vi kan prata om integration, att vi ska kunna prata om invandrarproblematik.

Jag tycker fortfarande att Björklund är modig som vågar ta ämnet och står för det

Kalle sa...

Det är inte den enskilde invandraren saken gäller. De flesta gillar nog sina grannar. Det är den stora mängden som stör. Att de bildar stora ghetton och vägrar att bli ett med sitt nya fosterland. Utom när det gäller bidrag mm.
Alla har säkert en arab till granne så många som det finns här och hälsar glatt på denne.
Men som sagt låt dem inte bo i ghetton och tvinga dem att umgås med svenskar och bli lite svenska. Det skulle nog deras barn vinna på i skolan också. Då skulle de inte bryta så förskräckligt. Så bli lite svensk inte bara när det gäller ekonomi !