onsdag, september 08, 2010

Lärartjänster försvinner i Lund

De två senaste dagarna har två artiklar svartmålat Alliansens skolpolitik i Lund. läs här och här

Enligt Sydsvenskan har sjuttio lärartjänster försvunnit i Lunds skolor senaste fyra åren, men som Tove Klette (FP) förklarar idag (2010-09-08) i samma tidning ” Folk tror att vi har sagt upp 70 lärare men det är bara två personer som har sagts upp, andra har fått pooltjänster. Många av tjänsterna som försvunnit har varit pensionsavgångar och liknande.”

Skolan fungerar bra och det ser man genom att antalet sjukskrivningar bland lärare har minskat, flyktingsbarn som kommunen har tagit emot blir behöriga till gymnasiet efter fyra år, trots brister i sin skolgång och genom många andra förbättringar som inte syns nu, eftersom alla förändringar kräver sin tid för att kunna se de goda resultaten.

Glöm inte att Lund är en stark tillväxtkommun, vilket påverkar lärartätheten. Många vill flytta till Lund, just på grund av våra skolor och många som redan flyttat in vill stanna just på grund av det.

Går man runt och knackat dörr som jag har gjort så hör man inte att väljarna i Lund har samma negativa inställning som tidningen har.

De flesta och i olika områden i Lund är nöjda med vår skolpolitik. Självklart att det finns mycket mer att göra, men detta innebär inte att Alliansen inte har satsat på skolorna som man lovade för fyra år sedan.

Skillnaden mellan Alliansen och oppositionen är att Alliansen vill fortsätta satsa på skolan genom att se till att resurserna används på det bästa sättet inte genom att slösa bort med pengar, höja skatter och med detta tro att man kan fixa allt. Vill man ha hållbara lösningar skall man ha genomtänkta lösningar och inte en flummig skola med flummiga vallöften.

Läs flera artiklar här och här och här

2 kommentarer:

Monica Molin sa...

Men den sociala omfördelningsfaktor som Tove Klette säger inte finns är en del av skolpengen idag.
Men i kommunfullmöktige ville man inte höja den till den nivå som vi, rödgröna, ville. Så den gav de pengar som behövs till de skolor som behöver det för att skapa rättvisa förutsättning.

Monica Molin (S)

Anonym sa...

Takk for en interessant blogg