fredag, oktober 10, 2008

Om gubberiet i Lund

Läste häromdagen en artiel i Sydsvenskan där Marta Santander (V) kritiserade majoritetens arbete under den första hälften av mandatperioden i Lund.

Det var ganska intressant att läsa Marta Santanders berättelse om ”gubberiet” i Lunds kommun och ännu mer intressant att ingen reagerade på detta, vilket bara visar att sådant inte är intressant för någon för det handlar just om det ”gubberi”.

Det som jag skulle vilja säga är att det är fel att publicera något och anklaga den borgerliga majoriteten för att ha monopolet i gubberiets konst, eftersom det är något som händer överallt eller i alla fall i de flesta fall där män har makten.

Nej, jag är inte feminist, utan realistisk. Trots alla ansträngningar från alla håll för att ha ett mer jämställt samhälle så finns det fortfarande mycket att göra.

Jag är inte för ”gubberiet” utan jag är emot ”gummeriet”, eftersom så länge det finns kvinnor som bara klagar och inte gör något för att ta plats i samhället kommer ”gubbarna” att fortsätta med sina beslut.

”Gubberi” finns och kommer tyvärr att finnas ett bra tag och det finns i alla miljöer, arbetsplatser och inte minst inom politiken, men det är absolut inte unik för de borgerliga.

Inga kommentarer: