onsdag, oktober 29, 2008

Halal-TV, Vad är syftet med det?

Måndagen den 3:e november blir det premiär för Halal-TV på SVT2 där tre svenska, muslimska tjejer kommer att ge sin syn på svenskhet.

Den första tanken jag fick när jag läste om detta var att det var oerhört orättvist. För att börja med, om tanken är att ha ett program där människor från andra religioner, bakgrunder och kulturer ska diskutera svenskhet då borde man ha ett program där verkligen människor från olika kulturer ger sin syn och inte bara tre muslimska tjejer.

Med sådana program det enda man gör är att irritera ännu mer många som redan tycker att det har gått för långt när det gäller att lämna plats åt andra kulturer och glömma den svenska kulturen. Dessutom genom att ha ett speciellt program segregerar man mer än att integrera.

Om man vill visa ett mångkulturellt samhälle då ska man ha ett svenskt program, med svenskt namn och med deltagare som representerar varje del av dagens Sverige. Det är inte bara muslimer som har behövt anpassa sig till något nytt, det finns människor från andra kulturer och andra religioner som också har behövt anpassa sig, inte minst svenskar.

http://sydsvenskan.se/kultur/article386371/Manga-muslimer-skams-for-programmet.html

Inga kommentarer: