onsdag, november 26, 2008

Bostadskrisen i Lund

Socialdemokraterna vill lösa bostadskrisen i Lund på sitt sätt och Moderaterna i sin tur på sitt, men det som våra politiker glömmer är att lyssna på invånarna.

Det är ganska lätt att teoretisera lösningar, det är lätt att sitta på möten i ett varmt rum och försöka komma på det bästa förslaget medan ute finns det ett verkligt problem, det finns människor som inte har någonstans att bo.

För studenter finns det studentrum, har jag hört, andra ska vända sig till Socialen, har jag också hört, men oavsett vad som finns och inte finns så har alla politiker ett stort ansvar gentemot sina väljare.

Jag tror att det som många politiker glömmer är verkligheten. När man har ett jobb, en bostad och dessutom ett politiskt uppdrag där man får pengar för att sitta och bestämma då är det lätt att glömma anledningen till varför man sitter där, alltså att representera väljarna och hitta lösningar för deras problem.

Man kan inte vänta med att lösa detta och det spelar ingen roll om det är att inrätta en bostadskommission eller en konferens, utan en lösning behövs så fort som möjligt och framför allt att våra politiker tar ansvar.

Följ debatten på sydsvenskan genom att klicka på länken http://sydsvenskan.se/lund/article392861/Sa-vill-socialdemokraterna-losa-bostadskrisen.html

Inga kommentarer: