fredag, oktober 01, 2010

Flickan med slöjan och SD

Nu börjar det. SD tog sig in i riksdagen, en flicka slogs ner på grund av sin slöja av två 13-åriga pojkar och politikerna tiger, som vanligt.


Vanliga medborgare reagerar, men inte tillräkligt. Några manifestationer kanske? Men inga demokratiska åtgärder.

På väg till jobbet läste jag i Metro att om det blev val idag skulle SD få fler röster än på valdagen och resten av politikerna fortfarande tiger och tror att genom att ignorera eller blockera SDs legitima demokratiska rätt att besluta kan man plötsligt lösa problemet.

Nej, anklaga inte SD för att flickan slogs ner på grund av sin slöja, anklaga er själva för att inte ha tagit tag i problemet för länge sedan.

Antalet rasister eller främlingsfientliga individer har inte ökat på grund av SD. De fanns där redan innan, medan vi alla andra, som sägs ha ett ansvar gentemot samhället, blundade.

Snacka inte skit nu och snälla lägg inte pengar på kurser och sådant flum för att lära folk att vara mindre främlingsfientliga. Ett sätt att integrera är just det INTEGRERA. Skapa förutsättningar där alla kan ta ansvar, där alla kan mötas.

Dagen efter valet funderade jag på om jag skulle möta främlingsfientliga blickar på tåget och samtidigt tänkte jag att jag inte skulle låta valresultatet påverka mig och göra mig paranoid. Det har inte hänt, däremot har jag öppnat ögonen och ärligt talat smygrasister har jag mött sedan länge, men jag har ignorerat dem. Nu anser jag att mitt ansvar är att inte ignorera, utan att möta dessa människor och på ett civiliserad och demokratiskt sätt hitta lösningarna.

Läs här, här, här

10 kommentarer:

Anonym sa...

Läste bara skånskans artikel men jag förstår inte varför dessa pojkar drog upp hennes tröja och försökte få av henne byxorna ifall det var slöjan som var målet?

För övrigt måste jag säga att mångkultur inte fungerar.
Hade det fungerat så hade det inte varit krig i världen...

Edith Escobar sa...

Jag tror att genom att försöka dra upp tröjan och få av hennes byxor var ett sätt att förolämpa och kränka henne ännu mer.

Nej, mångkultur fungerar kanske inte och kommer aldrig att göra det till 100%, däremot kan man göra något för att problemen på grund av kultur eller ursprung minskar.

Anders sa...

Det är nog större chans att pojkarna kommer från ett land där deras föräldrar blivit förtryckta av muslimer.

Gubben sa...

Förstår inte hur man kan börja diskutera om mångkulturellt samhälle i detta!
Hur än en flicka är klädd så ska väl inte vi män ha rätt till kränkning! För det är detta det handlar om vare sig det gäller slöja eller byxa/kjol!

Anonym sa...

Det är ett mångkulturellt samhälle som skapat detta. Fråga SD medlemmen med utomeuropeisk bakgrund som fick 15knivhugg i magen av ett muslimskt gäng. Det är inte svenskar som trakasserar muslimer i Södertälje det är kristna invandrare från mellanöstern. Det är inte svenskar som trakasserar judar i Malmö det är muslimer från mellanöstern. Ohederligt av dig att vinkla det till att det vara svenskar som attackerat flickan när det var syrianer.

Anonym sa...

Ojsann, en till islamömmande individ! Grabbarna kanske ville få sig en snabbis? Har du tänkt på det? Slöjan fick ju sitta kvar, det var kläderna de ville ta av, eller hur? Vanliga, helt integrerade syrianska invandrarkillar med rikt sexliv som ville testa en muslimsk brud, något nyhetsvärde? Knappast. För övrigt - är du feminist?

Edith Escobar sa...

1.- Jag bara reflexterar över det som tidningarna skriver om
2.- Jag publicerar alla kommentarer som är mindre dumma, bara för att jag accepterar alla sortens resonemang även om jag inte håller med alla.
3.- En snabbis eller ej så gör man inte. Punkt
4.- meningen med mitt inlägg var att ge en nyans till det hele för jag är lite trött på att alla anklagar SD för allt som händer med invnadrare
5.- Nej, jag är inte feminist. Tror inte på sånt, utan jag tror på alla människors värde. feminiskt som begrepp är lite flumigt för min smak

Anonym sa...

Tycker det är bra att du låter kommentarer från alla sidor att komma till tals. Sorgligt hur många bloggar och andra forum som säger att det är ett fåtal som spammar kommentatorsfältet med "främlingsfientliga" åsikter när det i själva verket är en vanlig ståndpunkt hos allmänheten.

"meningen med mitt inlägg var att ge en nyans till det hele för jag är lite trött på att alla anklagar SD för allt som händer med invnadrare."

Bra där, men av rubriken till ditt blogginlägg och inläggets innehåll får man uppfattningen att du vill koppla ihop detta dåd med SD.

JohannaV sa...

Flickan har blivit utsatt för något fruktansvärt, det måste vi alla vara överens om.

Övergrepp ska alltid fördömas.

Vad som däremot är helt fel att ge ett demokratiskt parti skulden för överfallet som bloggförfattaren gör.

Om det stämmer att pojkarna inte slet av henne slöjan så är det ju ett bevis för att det inte var ett anti-muslimskt dåd. Dräggen valde ett lämpligt offer. Det kunde alltså lika gärna vara en flicka utan slöja.

Hursomhelst, jag skulle tro att alla sd:are i likhet med mig kraftigt fördömer det inträffade.

Edith Escobar sa...

Johanna V. Ursäkta men har du kallat SD för ett demokratiskt parti? om du tycker att de är ett "demokratiskt" parti då borde du läsa lite. De finns utmärkta sidor på Internet där du kan skaffa dig kunskaper om demokrati.

Eftersom jag inte var där så anklagar jag inte något, utan jag försöker bara diskutera årets stora ämne som är SD i riksdagen och dessutom är jag ute efter en diskussion under civiliserade former när det gäller invandrare, SD, integration, främlingsfientligehet, osv. Jag är trött på hysteriska människor från det ena elller den andra sidan som anklagar varandra.
Sjävklart att jag inte är nöjd med att SD tog sig in i riksdagen, men det är deras rätt. Även om det är en minoritet, så finns det en liten procensats i samhället som ville välja dem och där är vi. Å andra sidan så tycker jag att tyvärr inte, absolut ingen förutom SD har tagit på allvar invandring och integration.