torsdag, oktober 21, 2010

Obs! Bara för invandrare

Invandrare, alla ni, systrar och bröder, nu är det dags att blekna hyn och färga håret. Sluta prata med brytning, skaffa er ett jobb eller som alternativ försök göra er osynliga. Ja, om ni inte vill bli skjutna på grund av ert ursprung.


En sjuk gärningsman, eller kanske kvinna för att vara rättviss, har börjat skjuta invandrare i Malmö. Hittills har det handlat ”bara” om män och ”bara” om färgade män, vem blir nästa? Färgade kvinnor? Invandrarbarn?

Hur kan det vara möjligt att året 2010 i ett Sverige som pratar om integration, mångkultur, arbetskraftinvandring börjar en ensam sjuk individ skjuta på män med invandrarbakgrund?

Hur kan det vara möjligt att människor som kommer hit för att söka skydd blir beskjutna på en busshållsplats?

Ska man komma till Sverige med flyg och lämna landet i en kista?

Eller ännu värre kommer det verkligen att bli Sverige ett land där invandrare misshandlar svenska tanter och sjuka svenskar börjar skjuta på oss?

I snart sexton år har jag försökt förstå varför ibland har jag blivit dåligt behandlad på grund av mitt ursprung. I snart sexton år har jag försökt radera bort det där ”de och vi”. Jag har försökt verkligen se särbehandlingar som ett resultat av dålig kommunikation, rädsla, okunskap. Men alla dessa sexton år har inte hjälpt mig att inte oroa mig idag och undra om det kan hända att jag kan hamna framför en sjuk jävel som vill skjuta mig.

Därför bröder och systrar, så länge uppmanar jag er! Färga håret och blekna hyn och om ni inte kan göra av er med er brytning, håll tyst!

läs mer här, här, här, här, här, här
Mer om detta
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article7999317.ab
http://www.sydsvenskan.se/malmo/article1274606/Jag-kunde-lika-garna-ha-varit-dod.html
http://www.sydsvenskan.se/malmo/article1273778/Polisens-teori-ensam-serieskytt.html
http://www.sydsvenskan.se/malmo/article1274865/Lasermannen-polis-utreder-Malmoskott.html
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/ytterligare-tva-skjutna-i-malmo_5541683.svd
http://www.dn.se/nyheter/sverige/kvinnorna-skots-genom-fonstret-1.1193798
http://www.dn.se/nyheter/sverige/manga-vagar-inte-ga-ensamma-1.1193799
http://www.dn.se/nyheter/sverige/gellert-tamas-dagens-samhalle-liknar-lasermannens-1.1193197
http://www.skanskan.se/article/20101022/MALMO/101029767/1057/*/skottlossningar-utreds-av-lasermannen-polis

9 kommentarer:

Anonym sa...

Varför vaknar du först nu? Skottlossningar är vardagsmat i Malmö, men det kanske inte är så kul att skriva om det i vanliga fall eftersom det då handlar om invandrare som skjuter?

Anonym sa...

Varför har artikeln etiketten 'Sverigedemokraterna' ?
Vad har de med skjutningarna i Malmö att göra?

max sa...

I alla samhällen som upplever sig vara ockuperade, uppträder förr eller senare en motståndsrörelse. Hängivna människor som, trots att deras regering förordar passivitet, tar saken i egna händer.
Det är ingen tillfälighet att Malmö nu får uppleva detsamma. Malmö har under lång tid fått erfara att staden invaderats av olika gangstergäng, oftast av utländsk härkomst, som terroriserat vanliga malmöbor med rån; skottlossning mot bilar och bussar; bränder och upplopp i invandrartäta områden. Särskilt utsatta har ungdomar varit. Nu har uppenbarligen någon fått nog, och börjat ett enmanskrig mot dem som upplevs som fienden. Det är allvarligt och ett tecken på att samhället är i obalans.
Om och när polisen tar fast gärningsmannen avlägsnar man symptomet, och med detta låter man sig sannolikt nöja, orsaken till problemet vill ingen ta i.

Josef Boberg sa...

Hur som med detta - så måhända är det dags nu - för wåra svenska politiker - att lugna ner sig lite med att "ragga" nya invandrare till Sverige, kanske...

Hatar mobbare! sa...

Undrar precis samma sak som anonym här ovan, varför har du lagt in sverigedemokraterna som etikett?! Falska anklagelser är vad detta är!! Det är fruktansvärt det som sker i malmö just nu men INGEN vet vem denna nya laserman är, inte ens polisen, så för guds skull lägg ner att komma med falska påståenden! Du kanske missade att SD- medlemmen som blev misshandlad och hotad var av invandrarbakgrund. Nädu ta och samla ihop lite fakta innan du går ut med vissa påståenden.

Edith Escobar sa...

till dem som undrar. Jag har Sverigedemokraterna som etikett på samma sätt som jag har invandrare, eftersom detta ämnet är relaterad till främlingsfientlighet. Jag säger INTE att det är SD som har gjort detta. Det kan hända att det även kan vara en galning med invandrarbakgrund, vem vet? Men faktum är att någon hipå invandrare.
Istället för att bry er om etiketten, byr er istället om att vi lever i ett land där folk har börjat ta lagen i egna händer. I ett land där snart ingen kommer att kunna gå trygg ute, vare sig man är invandrade, svensk, turist eller självaste ET

Anonym sa...

Bla-bla-bla...
Vad är du upprörd över?
"Skjutningar" (denna språkligt vedervärdigha anglicism) har väl varit vardagsmat i Malmö de senstae åren. Enda skillnade mot nu är väl att, för tillfället, målen är lite mer systematiskt uttänkta.
Maffiaskjutningar är ju annars vardagsmat i Malmö.
Så varför uppröras över symptomen när det är sjukdomen som ska angripas?
//WR

A A N sa...

Det här är riktigt otäckt, och man får verkligen hoppas att de tar fast den här galningen snarast. Å andra sidan, det förefaller handla om en enstaka dåre, medan du försöker måla upp bilden av ett uppseglande inbördeskrig mellan invandrare och svenskar. Är det inte att gå lite väl långt? Gagnar det någon att piska upp stämningarna ännu mer? Sen tycker jag det är tragiskt att skjutningar i Malmö har blivit vardagsmat, som ingen tycks reagera över. Själv har jag (som är blond) undvikit Malmö länge pga detta. Antagligen en överreaktion, men till skillnad från alla andra svenska städer känner inte jag mig säker i Malmö. De allra flesta skjutningar är det inte "lasermannen" som ligger bakom, och då ses det helt plötsligt inte som något problem.

Edith Escobar sa...

Ibland behöver man gå lite för långt för att folk skall vakna. Det intressanta är att när en invandrare är kriminell eller offer är det en självklarhet, när man sedan försöker övedriva för att folk ska reagera då det enda de flesta lägger märke till är att jag jämför det som pågår i Malmö med ett krig. Alltså häng inte er på ett par meningar ser det som finns framför era ögon!!!!!