fredag, oktober 15, 2010

Svartskalledemokraterna är här

”Okej, mitt huvud är svart. Men jag är också demokrat. Det var därför jag kom till det här landet en gång i tiden, säger initiativtagaren Tarek Alkhatib, klinikföreståndare i Rinkeby.” Detta går att läsa i dagens Metro.


Detta är ett direkt svar till SD i Riksdagen och enligt partiet har man redan 1000 medlemmar.

Bra att invandrare tar initiativet. Bra att det är invandrare som med demokratiska metoder kan skapa ett alternativ till Sverigedemokraterna, men är detta nödvändigt?

Om alla andra etablerade partier hade tagit både SD och invandrare på allvar hade man inte nu behövt bilda ett annat parti.

Svartskalledemokraterna är inte vara ett svar på SD i riksdagen, det är ett bevis på att de övriga partier inte har de rätta kunskaper eller de rätta svaren för en lyckad integrationspolitik.

Jag som invandrare vill inte tillhöra ett enfrågeparti. Jag vill tillhöra helheten, men om det inte finns något som representerar mig, om det inte finns något som tar min verklighet på allvar, vad ska jag göra då?

Många politiker i sin naivitet och arrogans ger medierna skulden till att SD växte som det gjorde. Fel, fel, fel. SD var ett rop från många som har känt sig utanför. Det finns även medborgare med rötter i andra länder som stödjer Sverigedemokraternas politik. Är deras väljare dumma, outbildade, arbetslösa, tjocka svenska medelåldersmän, spelar ingen roll. Det finns över 5% av den svenska befolkningen som inte är nöjda och man borde ha lyssnat på dem tidigare.

Idag finns det, om man ska tro det som Metro skriver, redan 1000 personer som är medlemmar i Svartskallepartiet. Tusen personer som borde ha blivit välkomna i andra partier. Tusen personer som lätt kan bli fler och som borde ha hittat svaret i de etablerade partiernas politik, men faktum är att de inte gjort det.

Mitt huvud är också svart och jag är också demokrat och skulle gärna vilja se att det är de etablerade partierna som tar den frågan på allvar och inte bara en grupp människor som inte har hittat svar och stöd i dagens politik

länkar här
http://www.sydsvenskan.se/varlden/article1269614/Tysk-mangkultur-dodforklarad.html

3 kommentarer:

Anonym sa...

Svartskalledemokraterna kommer komma långt!

Linda sa...

Jag anser att du har rätt i att partierna har misslyckats med att locka sina väljare i år. Som resultat har vi fått två partier som representerar de som hamnat i utanförskap. Ett utanförskap som lett till ett ännu större "vi och dom" tänkande. Dock ser jag fram emot att se vad detta parti kan åstadkomma då jag anser att det är ännu mer viktigt nu att invandrare engagerar sig i politiken och vad som händer i detta land. Jag vill inte se oss utvecklas åt samma håll som Danmark. Det vore en stor förlust för medmänsklikgheten.

Anonym sa...

Varför skall de bilda ett eget parti när det är meningen de skall integreras i svenska samhället. Känns som omvänd rasism.