tisdag, mars 08, 2011

Vadå Internationella kvinnodagen

Pär Ström, redaktör för bloggen Genusnytt skriver idag i Newsmill apropå den Internationella kvinnodagen.


Enligt honom finns det många svårigheter och underlägen för män som sällan eller aldrig uppmärksammas i debatten, därför bör man uppmärksamma mansförtrycket och avköna kvinnodagen (läs hela artikeln här)

I en annan artikel skriven av flera representanter för RFSU går att läsa att:

”Varje dag dör 1000 kvinnor helt i onödan. Runt om i världen blir tonårsflickor gravida trots att deras unga kroppar inte är redo att föda barn. Barn växer upp utan mammor vars liv hade kunna räddas. En av fyra kvinnor i utvecklingsländer föder barn helt utan kontakt med sjukvården. Varje år väljer 22 miljoner kvinnor att göra en abort trots att de tvingas göra den under ohygieniska och osäkra förhållanden. Mer än 200 miljoner kvinnor i världen saknar dessutom tillgång till preventivmedel trots att de inte vill bli gravida.” (läs hela artikel här)

Och på samma sajt skriver Madeleine Wallin, fembarnsmamma och exhemmafru, ordförande i Haro, och Jannice Jansson är fyrbarnsmamma och exhemmafru, ledamot i Haro. Om när kvinnor skall få makt att forma sina egna liv (läs här)
Olika debattartiklar, olika synvinklar på en och samma dag. Låt os behålla och fira den internationella kvinnodagen för att även om män också blir förtryckta idag har deras kamp och förtryck inte varat längre än kvinnors.

Flera länkar här:, här, r här, här och här
läs även
Arabiska kvinnor med makt

1 kommentar:

Anonym sa...

Ännu en manshatare.