tisdag, december 28, 2010

Mitt moderata 2010 i Lund

I kommunens hemsidan går att läsa vad som hände 2010 (läs här). Snart är året slut och själv kan jag välkomna det nya året med stort leende. Min lilla Ludvig föddes den 17.e november i en stad som gav Moderaterna sitt förtroende till en ny mandatperiod.


Det blev många kampanjer, massor med dörrknackningar, många dörrar som öppnades där vi kunde höra ”Jag röstar redan på er”. Mats Helmfrid fick förnyat förtroende, Moderaterna och Alliansen fick förnyat förtroende.
Mitt parti tillsammans med de andra allianspartier ledde Lund mitt i en finnanskris och de klarade det galant. Visst blev Lund inte vald till kulturhuvudstad 2014 , men Humorfestivalen blev en stor succé och den nystartades i Lund.

Trots att några ifrågasatte det, hamnade Lund återigen bland de bästa skolkommuner. Stora satsningar som MAX IV påbörjades, skoleleverna fick bärbara datorer och att Lund har fått högsta möjliga kreditbetyg (läs  här) säger mycket om den ansvarsfulla ledningen. 

Jag känner mig oerhört lycklig privat för att vår lille Ludvig är här, för att han är född i en trygg kommun, med landets bästa skolor, i en kommun som växer och utvecklas varje år, en kommun med politiker som bryr sig om kommunens invånare. En kommun med seriösa , ansvarsfulla och pålitliga politiker.

Jag känner mig oerhört lycklig som moderat för att vi har visat att det lönar sig att arbeta, för att människor i Lund tror på vår politik, för att år 2010 blev det historiskt i Lund då inget maktskifte skedde.

Mitt moderata Lund har gett mig mycket det här 2010, som privat person och somritidspolitiker. Så när tolvslaget visar att det nya året har börjar kommer jag att välkomna det med ett stort leende för det som vi åstadkommit året då Ludvig föddes och året då Moderaterna behöll makten.

GOTT NYTT ÅR!

Inga kommentarer: