tisdag, februari 17, 2009

I Sverige gäller svensk lag

Äntligen börjar det hända saker även om detta kommer att starta eller återstarta en välkänd debatt om invandrare.

En moderat arbetsgrupp har utarbetat några förslag till ny svensk invandrarpolitik, bland dem ska bli lättare att utvisa kriminella och grundläggande kunskaper i svenska ska vara ett krav för medborgarskap.

I sin tur säger vänsterpartiets Lars Ohly att problemet är främlingsfientlighet och rasism och att de som kommer hit inte får förutsättningar att leva ett bra liv.

Nu hotar Centerpartiets ungdomsförbunds ordförande lämna Alliansen

Att det finns främlingsfientlighet och rasism i Sverige kan man inte förneka och inte det faktum att det har ökat de senaste åren, däremot ser jag de förslagen till den nya svenska invandrarpolitiken som ett sätt att förbättra förutsättningar för invandrare att ha ett bra liv i det här landet.

Varken infödda svenskar eller invandrare vill ha kriminella i det här landet och det har varit just de för snälla lagar som har funnits som har gjort att ”fel” personer har hamnat i Sverige och förstört för andra.

När det gäller krav på grundläggande kunskaper i svenska för medborgarskap så ser jag detta mer än som ett krav ett sätt att hjälpa den ”nya” svenskar att klara sig bättre si samhället. Jag antar att när man ansöker om medborgarskap är det för att man vill leva här och för att man vill vara en del av det här samhället så är det så konstigt att svenska medborgare ska kunna svenska?

Eller är det kanske så att alla dem som är emot de nya förslagen vill fortsätta se invandrare som kriminella och offer istället för att lära dem vad är det som gäller i det här landet och låta dem ta hand om sig själva?

Som sagt i Sverige gäller svensk lag och det gäller alla

http://sydsvenskan.se/incoming/nerikes/article414084/M-vill-skarpa-krav-pa-invandrare.html

http://www.dn.se/opinion/debatt/ta-medborgarskapet-fran-kriminella-invandrare-1.800439

1 kommentar:

feminix sa...

Instämmer!