fredag, maj 04, 2012

Vänster, barn och en piñata

Vet vänster att en piñata har en religiös betydelse? Att innehållet symboliserar Guds kärlek? Att när man slår sönder den är innehållet frukten av det goda?

Nej, det vet de kanske inte, däremot vet dem hur man kan förstöra demokratin och hur man lär barn att slå sönder en docka som representerar en politiker. Någon som har blivit demokratisk vald.

Jag undrar om man hade tyckt att det var en rolig aktivitet om det hade varit en svart, en invandrare eller någon profet som piñatan föreställde.

Hade vänster och andra tyckt att det var lika roligt? Det var inte länge sedan att det blev en stor grej när en tårta föreställde en svart kvinna. Denna gången var en vitt kvinna som slogs sönder av barn på vuxnas initiativ. Är detta inte lika osmakligt? Borde man inte kräva ordförande för Vänsterpartiet i Malmö att avgå?


http://www.sydsvenskan.se/kultur-och-nojen/borgar-pinata-arets-nyord-
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article14770881.ab

1 kommentar:

Anonym sa...

Usch det är så äckligt att se när representanter för ett riksdagsparti till och med lär sina barn att våld är en del av den politiska vardagen. Jag kan inte låta bli att fundera på om detta är förklaringen till de våldsamheter som självutnämnda "anti"-fascistiska organisationer erbjuder när de demonstrerar. Likaså kan jag inte låta bli att fundera på varför de som själva var offer för åsiktsregistrering idag är de som använder de fulaste knepen i debatten. Nu senast var det den stackars centerpartisten som ville prata sakfrågor relaterade till invandring som snabbt utmålades som rasist och innan dess var det Carin Götblad som fick utstå samma antydningar efter att hon kallat hedersvåld ett folkhälsoproblem i en intervju. De som kom med denna typ av felaktiga påhopp fanns primärt bland vänsterrörelsens anhängare och jag avskyr att se dessa hemska sätt att tysta sina meningsmotståndare.

Jag hoppas att vänstern en dag växer upp och till fullo ser till att försvara den demokrati som möjliggör deras egen existens!