måndag, april 16, 2012

Om Öppna Moderater

Visste ni att Moderaterna har ett HBT-Förbund?

För de som inte vet så har Moderaterna ett HBT-förbund som heter Öppna Moderater. Öppna Moderater vänder sig till alla dem som delar den moderata grundsynen och som tycker att det är viktigt att jobba med frågor som rör homo-, bisexuella och transpersoner ur ett liberalt och frihetligt perspektiv.

Öppna Moderater har fasställt att jobba med fyra prioriterade politikområden: Nya vägar till barn och familj, Diskriminering och bemötande i vardagen, transfrågor och internationella frågor inklusive asylfråga.

Ibland har folk undrat hur jag som är utlänning och homosexuell kan vara moderat, här är svaret. Det har hänt mycket inom moderaterna. Jag blev medlem i partiet för tio år sedan och redan då hade ett förnyelse av partiet påbörjats. Jag blev välkommen i mitt parti utan att någon ifrågasatte min hudfärg eller vem jag är och idag är jag stolt över att inte bara vara moderat utan att även vara en av så många öppna moderater som jobbar med frågor som angår mig och många andra.

Mer om Öppna Moderater går att läsa här3 kommentarer:

Anonym sa...

Hm, intressant, själv fattar jag inte hur NÅGON kan vara moderat faktiskt, trots att jag är uppväxt i en mörkblå familj. Har du läst Jämlikhetsanden så förstår du att alla tjänar på ett mer ekonomisk samhälle - även de med goda inkomster. Du är engagerad i HBT - frågan och jag för de sjuka och om du bara visste vilket helvete sjuka människor idag lever under för villkor tror jag du skulle tänka om faktiskt, för något så fruktansvärt tror man inte är sant - inte i ett land där många arbetat hårt, betalat 30% i skatt, inte tagit sig privata försäkringar eftersom man visste att om man blev sjuk hade man ju via skattesedeln redan betalat in pengar till sin försäkring...som nu inte längre alls fungerar för dem som behöver det . Tillgång till internet för deras barn? ahaha, de har inte ens längre matpengar utan får gå till diakoner för att tigga till sig en femhundring så att man klarar maten några dagar till. Kläder, lakan, handdukar, busspengar, skridskor, cyklar till barnen, simskola, tandläkare, läkarbesök..? glöm det. Vi nya grupper som far illa..just de som drabbats av sjukdom eller arbetslöshet. Jag önskar dig och din fru och er lilla pojke hälsa och kraft - tyvärr gör man inget val där - så mycket annat spelar in..och kom ihåg att ju mer utanförskap för dem som inte klarar livhanken, ju högre staket måste de som fixar sina liv bygga upp. Detta är vad som sker med vårt land nu - sorg. Helena

Anonym sa...

hej igen, jag menar ekonomiskt jämlikt samhälle...ibland tappar jag ord, det beror på sjukdom och inget annat. Helena igen

Anonym sa...

Såg din senaste tweet om att vi måste ta hedersvåldet på allvar. Ja visst tusan måste vi det!

Är själv ung vit man med väldigt nordisk etnicitet och jag måste erkänna att jag drar mig för att kasta mig in i debatten eftersom det är alldeles för lätt att stämplas som rasist i dagens Sverige. Carin Götblad har enligt mig aldrig uppvisat rasistiska tendenser men alla antydningar om att hon skulle vara rasist som följde hennes artikel via t.ex. twitter skrämmer mig. Jag hoppas att du, som givet din bakgrund är lite svårare att ifrågasätta, kan lyfta denna debatt även inom ditt parti.

Jag besökte BRÅs hemsida och tittade på relevanta rapporter häromdagen. Dessa talar dessvärre sitt tydliga språk. BRÅ skriver själva att invandrares (rapporter 1996 & 2005) överrepresentation bland t.ex. våldtäktsmän inte kan förklaras med socioekonomiska faktorer. Det handlar sannolikt om kvinnosyn hos vissa kulturella grupper, precis som hedersvåldet, men detta kan man ju inte prata om eftersom man då direkt kopplas till SD och får sitt liv förstört genom att utmålas som rasist.

Jag är förtvivlad, frustrerad och ledsen. Ledsen för de som råkar illa ut. Ledsen för de invandrarmän som lastas för det vissa av deras landsmän gör. Ledsen för att det inte går att prata sakfrågor här i Sverige mera.

Jag hoppas att du kan föra upp denna debatt. De annars så synliga feminist-grupperingarna verkar ha tappat talförmågan i just denna fråga. Endast 100 personer mötte upp i Malmö - det är skamligt att vi inte sätter ner foten tydligare.

Väl mött och all framgång. Kul med lite färgglada personer i Fredans och Anders närhet!