torsdag, mars 22, 2012

Född 2010Född 2010
På tisdag 27/3 är det premiär för SVTs serie ”Född 2010”. Under många år kommer SVT följa nio familjer som alla fått barn under 2010.
"Projektet är unikt i sitt slag och ambitionen är att genom dessa barnfamiljer skildra dagens och morgondagens Sverige" skriver SVT i programmets sida på nätet. Läs här
Allt började för två år sedan och en av dessa familjer är min.
Det har varit en lång resa för oss. Från att bestämma oss för att medverka, gå runt med en springande filmare efter oss, tvivla om beslutet att vara med och undra om vad vår son kommer att säga om några år när han förstår att mammorna drog honom i detta lågt innan han kunde säga sitt.
Vi gillade syftet med serien ”Att skildra dagens och morgondagens Sverige” och vi är en del av det Sverige så varför inte visa att vi är mer än Pride, parader, fester och RFSL?
Vi är stolta över vår familj, vi är stolta över vår kärlek och vår son. Vi är stolta över vårt liv, vårt samhälle. Och vi är stolta över att vi kommer att bjuda in svenska folket i vårt hem för att visa att vi är lika lämpliga föräldrar som alla andra. Att två mammor eller bara en är lika bra föräldrar och upplever samma glädje och samma bekymmer som en familj med mamma, pappa barn.

1 kommentar:

Cecilia sa...

Hej, jag följer programmet och tycker det är fantastiskt! Stort tack för att ni delar med er av ert liv.