fredag, februari 14, 2014

Alla hjärtans dag för alla, eller inte


Medan jag kan köpa blommor till min fru och kan förberedda en fin middag på Alla hjärtans dag blir samtidigt misshandlade, mördade, tystade eller aldrig vågar komma ut ur garderoben, många av mina bröder och systrar runt om i världen.
En dag som denna hyllar vi kärleken, men inte alla har rätt till den. En dag som denna kan vi springa till affären och köpa blommor till den vi älskar för att vi vill eller för att alla gör det, men runtom i världen är det långt ifrån alla som ens kan vara tillsammans med den de älskar.
En dag som denna kan jag sitta hemma i lugn och ro, tycka att världen är orättvis på andra sidan, men det är inte jag som blir fängslad eller blir tvungen att förneka den jag är.
Idag är det Alla hjärtans dag, men en liten skugga av sorg fyller mitt hjärta för jag inte kan sluta tänka på alla de i Ryssland eller någonstans i Afrika som blir dömda eller hur homosexuella blir mördade i Brasilien bara för att.
Vi som kan pratar öppet om kärlek, vi kan vifta med regnbågsflaggor och känner oss som hjältar när vi går i en regnbågsparad, men det finns de som kanske inte ens kommer att kunna uppleva kärleken bara för att det finns mycket att göra i världen för att folk ka förstå att kärlek är bara kärlek och att alla har rätt till den. Vad spelar det för roll om det är en man som älskar en man, en kvinna som älskar en kvinna eller två av olika kön som älskar varandra? Är inte kärleken samma kärlek?
Jag skulle gärna vilja önska alla en underbar alla hjärtans dag och när jag säger alla, menar jag ALLA, men jag vet att medan jag tittar på min fru i ögonen och säger hur mycket jag älskar henne finns det någon någonstans där utanför min lilla värld som blir mobbad, misshandlad och t.o.m. mördad just på grund av kärlek.

Som tur är finns det flera dagar på ett år då vi kan jobba för att någon gång kan alla fira den 14:e februari Alla hjärtans dag och den som väljer att inte fira är för att han eller hon har valt det, inte för att han eller hon har blivit tvingad att gömma sig och inte kunnat titta på sin älskade i ögonen och säga ”jag älskar dig tills döden skiljer oss åt”


Inga kommentarer: