onsdag, juli 03, 2013

Konsten att söka jobb


Nu har jag gått in i en annan fas i mitt liv. När min första stora kärlek gjorde slut efter ett tio års långt förhållande förstod jag att ingenting varar för evigt. Nej, det var inte när min elaka lilla syster berättade för mig att jultomte inte existerade för att hon hade sett när mamma kom hem med våra julklappar och att det var pappa som låtsades vara Jultomten. Nej, mina drömmar krossades då min tro på evig kärlek krossades. Sedan dess lever jag med vetskapen av att även om allt kan vara för evigt kan ens drömmars krossas på et ögonblick och saker har het enkelt slut.

I alla fall. Efter tolv år på samma företag som byte ägare vid flera tillfälle så var det min tur och där stod jag inför valet. Att dra facket och hela armén, köra med hela LAS på min sida och se kollegor packa före mig. Eller packa mina grejer, min sunkiga kaffekopp och gå därifrån med ett leende, en trevlig sista e-post till mina kollegor och säga tack och på återseende.

Just nu känns det inte så surt, eftersom jag inte är arbetslös eller arbetssökande eller vad det än heter det nuförtiden. Just nu behöver jag inte deppa eller på något sätt skämmas för under sex månader är jag fortfarande anställd, dock arbetsbefriad som det heter det.

Under den tiden kan jag fortfarande vänta på mitt saftiga lönebesked, drömma om den efterlängtade solsemestern på ”Mallis” och dricka rosé på altanen eller korka upp en flaska bubbel.

Men grejen är så att nu måste jag på riktigt lära mig konsten att söka jobb och inte bara söka utan få det där jobbet.

Personligen tror jag inte att det finns ett enda recept på hur man gör, man kan ha samma ingredienser till en rätt, dock vi kan göra potatismos, potatissallad, pommes, hasselbackspotatis, fyllda potatisar med samma potatis. På samma sätt tror jag att jobbs sökande går till. Så eftersom jag är min egen kock och jag njuter av mina egna maträtter tänker jag köra med mina egna recept i den nya fasen i mitt liv. Vi får se hur det går till.

En sak är jag säker på, oavsett vilket recept man använder till sin maträtt så måste det finnas salt bland ingredienserna, på samma sätt måste det finnas ”saltet” i alla recept i jobbs sökande. Saltet utan tvekan är att vara sig själv!

Dags at fixa maten till lilla familjen nu när jag är hemmafru….äh… arbetsbefriad, menar jag!

Inga kommentarer: