onsdag, juni 24, 2009

Islam är en psykosocial sjukdom

"Islam är en psykosocial sjukdom" så skriver lundajuristen Hans-Ola Mårtenssons i sin blogg.

Den manen som hatar muslimer, homsexuella och allt som inte är svenkst har dessutom fått i uppdrag av Migrationsverket att ta tillvara asylsökandes intressen under den juridiska prövningen av deras ansökningar.

Enligt honom skiljer han på sina privata åsikter och sin ykesutövning och dessutom har han många muslimska vänner.

Alltså kan man utrycka sig så om sina vänner? Kan någon som utrycker sig så ha politiska uppdrag eller i sitt yrke ha bland sina klienter "muslimer som förökar sig som kaniner" som han säger?

Jag tycker att alla ska ha rätt att uttala sina åsikter, det finns dessutom en del saning i det han skriver om att muslimer håller på att ta över Europa, det är t.o.m. så att det är några av muslimes fel att idag finns det en ökad fientlighet i Sverige, MEN det finns gränser i hur man ska uttrycka sig.

Om någon har sådana åsikter då har jag det mycket svårt att förstå att man kan skilja dessa från sin yrkesutövning eller från sina politiska uppdrag.

Läs hela artikel här:
http://sydsvenskan.se/lund/article444403/Lundajurist-sprider-rasistiska-asikter.html

http://sydsvenskan.se/lund/article444404/quotJag-har-manga-vanner-som-ar-muslimerquot.html

http://sydsvenskan.se/lund/article444474/Lundajurist-stanger-rasistblogg.html

http://sydsvenskan.se/lund/article444519/Migrationsverket-utreder-bloggande-Lundajurist.html

6 kommentarer:

Anonym sa...

hur då håller på och tar över Europa? Rekommenderar starkt historiebok. Din intelektuella förmåga är nog på hans nivå, sorgligt tycker jag, och slutsatsen att muslimskt inte skulle kunna vara svenskt är löjligt, förstår du att du berövar människorna deras nationalitet pga. deras religiösa åskådning?

feminix sa...

Bra att du inser att islam håller på att ta över. Men inte ska man behöva riskera förföljelse för att man säger detta?

Edith Escobar sa...

För att börja med jag har bara citerat det som skrevs i tidningar idag. Det är inte mina egna ord.

När det gäller att ta över menar jag att han har rätt i den mening att vissa grupper envisar sig med att utöva sina egna lagar och regler även i Europa, istället för att försöka bli en del av det samhället som har öppnat dörrarna till dem. Det här har skapat de senaste åren en utökning av främlingsfientlighet.

Och nej, man borde inte riskera förföljerser för att säga vad man tycker

feminix sa...

Mohamed Omar och många andra muslimer anser att islam snart ska "rädda" det "vilsegångna ogudaktiga" svenska folket. Och det värsta är att allt tyder på att de har rätt. Om vi inte gör något. Vill vi ha islamsk diktatur i Sverige?

Anonym sa...

Islam är en sjuk religion eller snarare en politisk propaganda..det handlar om makt och att ständigt måla muslimerna som offer för omvärlden när de är offer för sina egna handlingar.. en helt vanlig människa åker till muslimska länder, ex en kvinna som vill ha på sig som hon vill och känner sig bekväm med, får hon det?..neeej såklart inte. men ändå så kräver mupparna här att ha på sig en tält och gå ut på gatan och kräva att hela samhället med lagar och allt ska anpassa sig efter deras sjuka syn på livet och törst efter uppmärksamhet. att välja en religion som har lagar som förtrycker andra minoriteter och uppmanar till våld,att om man väljer en annan religion blir man mördad enligt sharia lagar, att en kvinna inte få gifta sig med en kristen man men en man får göra det, att dra alla judar över en kam i hatet,att se kvinnan som en sexuell objekt som måste passiveras för att skyddas och täckas för att inte väcka uppmärksamhet och upphetsning trots att hon är också människa med hjärna och inte bara kropp,och mest av allt hedra och följa en pedofil prophet som tog en unge och gifte sig med henne, hon var sex år när han förlovade sig med henne och nio år när han satte på henne..ja och listan kan göras lång..vi behöver sveriges och europas hjälp med att hjälpa de många förtryckta flickorna och inte ställa sig med förtryckarens sida av rädsla för terrorism eller att kallas rasist,för att det har inte det med det att göra,islamofob är oxå ett annat ord, men att de uppmanar att stenkasta homosexuella i sina mosqeer här i sverige är tydligen ok..nu vill de ha islamistisk arvlag som bla.ger dubbelt mkt arv till mannen än kvinnan och inga oäkta barn får ärva..det är tillräckligt illa nu sverige! från en ex. muslim

Anonym sa...

Varför är det så svårt att hålla isär orden Islam och Muslim? Såklart han kan kritisera religionen och samtidigt ha muslimska vänner. Alla religioner är sjukdomar och i synnerhet Islam (religionen!) som har en så våldsam och hatisk bok och inte låter sig anpassas sig till dagens samhälle såsom kristendomen och judendomen har gjort.